GÜLER'İN TATLI KÖŞESİ - 1
Güler DEMİRKANAT'tan mutfakta kolay tarifler serisi
Kahveli Pasta
Malzemeler:
2 tane yumurta
100 gram ince şeker
1 cimdik tuz
Vanilya özütü veya 1 paket vanilin șekeri
100 ml siyah kahve
100 ml sıvı yağ
150 gram un
40 gram nişasta
10 gram kako tozu
1 buçuk kahve kaşığı kabartma tozu
Islatmak için: 1 espresso kahve
Kreması için :
250 gram kaymak
200 ml krema
60 gram pudra şekeri
10 gram toz kahve
Vanilya özütü veya vanilin șekeri
4 tatlı kaşığı krema sertleștirici
Üzeri için :
50 gram doğranmış Badem
2 yemek kaşığı şeker
40 gram çikolata taneleri
Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
Yapılışı:
Öncelikle yumurtayı, sekeri, vanilya şekerini ve bir cimdik tuzu yaklaşık 6-7 dakika çırpıyoruz.
Kahve ve sıvı yağı ekliyoruz.
Karışımı yağlı kağıt serilmiş 26cm lik yuvarlak pasta kalıbına döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyan kekimizin üst kısmını ince tabaka halde kesiyoruz ve elimizle parçalıyoruz.
Kalan kekimizin üzerini espresso kahve ile ıslatıyoruz. Kelepçeli pasta kalıbı ile kekimizi tutturuyoruz/kelepçeliyoruz.
Kaymağı kısa çırpıp, kremayı, pudra şekerini, kahve tozunu, vanilya yı ve krema sertleștiriciyi de ekleyip karıştırıyoruz.
Ardından yaptığımız krema karışımını kekin üzerine eşit şekilde dağıtıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Doğranmış Badem ve şekeri bi tavaya alıp karamelize ediyoruz, kısa soğumaya bırakıyoruz. Elimizle bademleri ayırıyoruz ve içine ufaladığımız kek ve çikolata parçacıklarını ekliyoruz. Kremanın üzerine dağıtıyoruz.
Pastayı en az 1 saat soğutuyoruz, pasta kalıbını da çıkartarak servis ediyoruz.
Keyifli denemeler diliyorum, afiyetler olsun. @gulerdk_