GÜLER'İN TATLI KÖŞESİ -2- VİŞNELİ TURTA
Güler DEMİRKANAT'tan mutfakta kolay tarifler serisi
Tabanı için:
200 gr yumuşak yağ
1 yumurta
120 gram toz şeker
350 gram un
2 yemek kaşığı un
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 paket vanillin şekeri
Vişne katı için:
1 şişe vişne komposto (750gram)
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı: Öncelikle vişne katı için komposto suyunu tencereye alıp şekeri katıyoruz. Vişne suyundan az ayırıp içine nişasta yı da ekliyoruz. Tencereye katıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra içine vișnelerimizi ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Tabanı için yumuşak yağı ve şekerleri mixere atıp karıştırıyoruz. Ardından Yumurtayı, unu ve kabartma tozunu da ekliyoruz.
Yumuşak bi hamur elde edip Streç folio ile kaplayıp buzdolabında bekletiyoruz.
Hamurumuzun 3 te 1ini ayırıp içine 3 yemek kaşığı un ve isteğe göre tarçın ekliyoruz.
Kalan hamuru 26cm lık kek kalıbına 2 cm kenarlarına çıkartacak şekilde yayıyoruz.
İçine soğuttuğumuz vişne yi de döküyoruz.
En son olarak ayırdığımız tarçınlı hamuru elimizle küçülterek serpiștiriyoruz.
180 derecelik fırında, alt-üst üzeri kızarana dek yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz.
Şimdiden yapanlara afiyetler olsun diliyorum.