GÜLER'İN TATLI KÖŞESİ -3- ERİKLİ KITIR KEK
Güler DEMİRKANAT'tan mutfakta kolay tarifler serisi
Malzemeler:
Kıtırı için:
80 gr yumuşak yağ
80 gr şeker
1 çimdik tuz
160 gr un
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Keki için:
250 gr yumuşak yağ
2oo gr şeker
1 paket vanilin șekeri
5 Yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
200 gr toz fındık veya toz Badem
200 gr un
1 paket kabartma tozu
120 ml süt
1 kg Dombay Eriği
Yapılışı:
30x20 cm lık kek kalıbını yağlıyoruz.
Fırını 180° dereceye ayarlıyoruz. Erikleri yıkayıp ortadan kesip çekirdeğini çıkartıyoruz.
Kıtır için yağı, tuzu, şekeri, tarçını bi kalıba alıp elimizle karıştırıyoruz. Sonrasında bi streç folyo ya sarıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Kek harcı için öncelikle yumuşak yağı, şekerleri atıp mixerle rengi açılana dek yaklaşık 5 dakika karıştırıyoruz.
Ardından tek tek yumurtaları ekliyoruz. Elediğimiz kalan malzemeleri de beraberinde karıştırıyoruz.
Kek kalıbına döküp spatula ile harcı eşit şekilde yayıyoruz.
Harcın üzerine Erikleri dizip en son olarak da Kıtır hamuru avcumuzla küçültüp atıyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri renk alana dek pişiriyoruz. Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip dilimleyebiliyoruz.
Meyve olarak Kara eriği veya Kayısıyı da tercih edebilirsiniz.
Şimdiden yapanlara afiyetler olsun diliyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.