GÜLER'İN TATLI KÖŞESİ -4- HAŞHAŞLI KAYMAKLI KEK
Güler DEMİRKANAT'tan mutfakta kolay tarifler serisi
Malzemeler:
3 yumurta
125 gr toz şeker
1 paket şekerli vanilin
125 ml sıvı yağ
65 ml süt
50 gr toz fındık
125 gr toz haşhaş
125 gr un
1/2 paket kabartma tozu
Üzeri için:
400 gr kaymak
70 gr pudra şekeri
100 gr file Badem
Yapılışı:
Yumurta ve şekerleri mixerle 7 dakika kadar çırpıyoruz. Ardından sütü, sıvı yağı da ekliyoruz. Sonrasında fındık tozu, haşhaşı karışıma döküyoruz. En son olarak da unu ve kabartma tozunu eleyip, harcın içine ilave ediyoruz. Kısa süreli karıştırdıktan sonra 26cm lik kelepçeli pasta kalıbına döküyoruz. 180° derecelik fırında 20-25 dakika kadar pișiriyoruz.
Soğumaya bırakıyoruz.
O sıra da Kaymağı ve pudra şekeri ni mixerle çırpıyoruz.
File Bademleri bi tava da kısık ateşte kızartıyoruz.
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine Kaymaklı karışımı sürüyoruz. Son olarak da file bademleri atıștırıyoruz.
Kekimiz servise hazır!
Şimdiden denemek isteyenlere kolay gelsin ve afiyet olsun dilerim!